Studio

Studio Hans Jeths is in 2012 opgericht door Hans Jeths om zijn artistieke projecten in onder te brengen.

Als autonoom theatermaker en performer zoekt hij de grenzen op met beeldende kunst, poëzie, storytelling, fotografie en film. 

Zijn wortels liggen in het fysiek theater en clownerie. De laatste jaren werkt hij regelmatig met fotografie. In het project Beeldt combineert hij fotobeelden met tekst. Recentelijk maakt hij ook collages, ‘Oppapier’.

Naast zijn eigen artistieke werk begeleid hij creatieve professionals bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.


Mijn artistieke werk komt voort uit een behoefte aan begrip, verandering en transformatie. Wachten, niet-weten en de menselijke kwetsbaarheid zijn terugkerende elementen. De lege ruimte is een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk, een vrij gebied om eigen waarden en (schijn) zekerheden bloot te leggen en te onderzoeken. Hier beweeg ik mij tussen vertrouwd en onbekend, tussen herkenning en vervreemding en tussen een imaginaire en de fysieke werkelijkheid. Het spanningsveld van wat al bestaat, wat ik creëer en het verhaal dat verteld wil worden, fascineert me.

Met elementen als vertragen, verstillen en niet-weten ontstaan er openingen in het bewustzijn en een ander besef van tijd en ruimte. De grenzen tussen maker, speler en toeschouwer vervagen hier of lossen op. Er ontstaat een directe toegang tot verbeelding en creativiteit. Essentiële waarden, zoals vertrouwen, vrijheid, schoonheid, liefde, humor en waarheid kunnen naar de oppervlakte komen, in mijn ogen de meest wezenlijke rekwisieten voor bezieling en ontplooiing. 

ACHTERGROND

Hans Jeths startte zijn carrière in 1980 als theaterdocent in het onderwijs en culturele centra. Daarnaast ontwikkelde hij zich als fysiek acteur in theater- en filmproducties en als theatermaker van eigen producties. Zijn comedy-talent ontwikkelde hij verder in locatietheater en in straatoptredens in binnen- en buitenland. Hij richtte verschillende theatergroepen op en werkte als regisseur en podiumcoach. 

Zijn projecten als speler en maker heeft hij steeds afgewisseld met zijn werk als theaterdocent, later ook als procesbegeleider, coach en communicatie- en leiderschapstrainer in de culturele sector, in het onderwijs en in het bedrijfsleven. 

In 2015 ontwikkelde hij Karakteropstellingen, een methode voor spelers, makers en storytellers, geënt op Systemische Opstellingen (Hellinger). 


OPLEIDING

Hans Jeths volgde opleidingen als theaterdocent, fysiek speler, clown, lichaamsgericht therapeut en systemisch opsteller.

Hij studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht en volgde verschillende fysieke acteer- en clownsopleidingen, onder andere bij Barbara Branca (USA), Grindl Kuchirka (CA), Mark Kingsford (NL), Pierre Byland van Burkesk Center (CH), Kirsten Lüpke (NL), Nader Farman (BE) en Peta Lily (GB).

Hij volgde opleidingen in adem- en lichaamsgerichte therapie (Human Potential Movement) en Voice Dialogue (Stone).

Sinds 2009 volgt hij opleidingen en trainingen in systemisch werk bij diverse nationale en internationale trainers en instituten, waaronder Elly te Brake, Annelies Boutelier, Hunter Beaumont, Judith Hemming, Ineke van Keulen, Oscar David en Daan van Kampenhout.

Van 2001 - 2011 was hij als student verbonden aan de Ridhwanschool in human development van A.H. Almaas. 

Hij verdiepte zich verder in verschillende methoden voor zelfonderzoek en meditatie, het Enneagram en Viewpoints (Bogart & Landau).

Copyright© 2021  STUDIO HANSJETHS  All rights reserved.        

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.