HANS JETHS

Mijn artistieke werk komt voort uit een behoefte aan begrip, verandering en transformatie. Wachten, niet-weten en de menselijke kwetsbaarheid zijn terugkerende elementen om toegang te krijgen tot het spanningsveld van wat al bestaat, het verhaal dat verteld wil worden en wat ik wil creëeren.

De lege ruimte is een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk. Het is een vrij gebied om waarden en (schijn-) zekerheden te onderzoeken en bloot te leggen. Hier beweeg ik mij tussen vertrouwd en onbekend, tussen herkenning en vervreemding en tussen een imaginaire en de fysieke werkelijkheid. 

De hedendaagse clown vergezelt mij in mijn artistieke zoektocht. Hij verstaat de kunst om breed te kijken. Door elementen als vertragen, verstillen, ontregelen en niet-weten toe te laten, ontstaan er openingen in het bewustzijn. Dit leidt tot een ander besef van tijd en ruimte, waardoor de grenzen tussen maker, speler en toeschouwer vervagen of oplossen. 

Dit geeft een directe toegang tot verhalen en karakters. Los van het ego kunnen essentiële waarden, zoals vertrouwen, humor, vrijheid, schoonheid, liefde en waarheid, naar de oppervlakte komen. In mijn ogen zijn dat de meest wezenlijke rekwisieten voor bezieling en ontplooiing.


Bio  / hansjeths.nl


Copyright© 2021  Hans Jeths   All rights reserved.        www.hansjeths.nl

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.