HANS JETHS

Mijn artistieke werk komt voort uit een behoefte aan begrip, verandering en transformatie. Hierbij zijn wachten, niet-weten en de menselijke kwetsbaarheid terugkerende elementen. Het spanningsveld van wat al bestaat, het verhaal dat verteld wil worden en wat ik wil creëeren, fascineert me.

De lege ruimte is een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk, een vrij gebied om eigenwaarde en (schijn-) zekerheden bloot te leggen en te onderzoeken. Hier beweeg ik mij tussen vertrouwd en onbekend, tussen herkenning en vervreemding en tussen een imaginaire en de fysieke werkelijkheid. 

De clown vergezelt mij vaak in mijn zoektocht. Hij verstaat de kunst om met elementen als vertragen, verstillen en niet-weten, openingen in het bewustzijn te laten ontstaan waardoor er een ander besef van tijd en ruimte ontstaat. Dit laat de grenzen tussen maker, speler en toeschouwer vervagen of oplossen en kan er een directe toegang tot verbeelding en creativiteit ontstaan. Essentiële waarden, zoals vertrouwen, humor, vrijheid, schoonheid, liefde en waarheid kunnen naar de oppervlakte komen. In mijn ogen zijn dat de meest wezenlijke rekwisieten voor bezieling en ontplooiing.


Bio  / hansjeths.nl


Copyright© 2021  Hans Jeths   All rights reserved.        www.hansjeths.nl

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.